Sälja bil

Tips och råd inför bilaffären

Vi vill att du ska känna dig trygg när du säljer din bil hos oss. Här är några saker som är bra att veta när du ska sälja din bil.

Värdera bilen. Ta reda på värdet, kolla annonser för liknande bilar på nätet. Vi värderar din bil, men det är alltid bra att ha koll redan från början.

Städa, tvätta och putsa upp bilen. Gör en rekonditionering av bilen. Dammsug, tvätta och polera lacken. Glöm inte att torka rent inne i motorrummet. Laga stenskott i bilrutan och så vidare.

bilhandlare karlstad

Håll koll på alla papper

Håll reda på dokumentationen. Allt går enklare om du är förberedd. Besiktningsprotokoll och annan dokumentation som visat att bilen är ordentligt vårdad är viktiga. Ett kvitto från en rostskyddsbehandling är en värdehandling när man ska sälja en bil.

Skriv ett avtal. När du har fått klart med köparen är det dags att skriva ett avtal. Skriv ett eget avtal och bestäm vad som gäller i just er affär Ett avtal måste vara skäligt och får inte bara gynna den ena parten. Använd ett köpekontrakt och skriv in allt som är överenskommet. Upprätta två exemplar, en kopia av kontraktet till köparen och en till säljaren.​

Säker betalning

Betalningen måste vara säker. Swish är säkert och fungerar vid summor som understiger 150 000 kronor. Vid större summor rekommenderar vi att betalningen görs upp på banken. Vi avråder från att använda kontanter vid bilaffärer.

Enkla och trygga bilaffärer